Vet een springvorm (26 cm doorsnede) goed in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte.
Doe de , suiker(225 gram)(150 gram), vanillesuiker(2 zakjes)(2 zakjes), de gemalen hazelnoten(1 stuk)(100 gram) (of amandelen) snuf zout(1 stuk) en de koude boterblokjes in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van.
Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
Bestrooi met paneermeel(1 eetlepel).
Zet de springvorm en de rest van het deeg (in folie wikkelen) 20 minuten in de koelkast.
Schil intussen de appels(500 gram) en snijd ze in vieren en halveer ze nog een keer, besprenkel ze met het citroensap(3 eetlepels).
Klop de eieren(5) met de suiker(225 gram)(150 gram) en de vanillesuiker(2 zakjes)(2 zakjes) in een kom romig.
Voeg de griesmeel(30 gram), bloem(20 gram)(250 gram), mascarpone(250 gram) en de kwark toe en roer alles goed door elkaar.
Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel ze over de bodem.
Giet voorzichtig het kwarkmengsel erop.
Verkruimel de rest van het deeg er gelijkmatig over, doe er nog wat grof gehakte hazelnoten(1 stuk)(100 gram) doorheen.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart ca. 75 minuten (als de bovenkant te bruin wordt dek dan af met alufolie).
Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, zet in de koelkast om helemaal op te stijven voordat je hem aansnijdt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel en griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en mascarpone
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en mascarpone
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.