Appelbollen met marsepein
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Appelbollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Pers de uit.
- Was en schil de .
- Verwijder het klokhuis.
- Breng 500 milliliter water aan de kook.
- Stoof de ca. 5 minuten met het deksel op de pan.
- Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
- Rasp de marsepein grof.
- Besprenkel de marsepein met wat , kneed hem en vul de ermee.
- Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het uit.
- Maak van het deeg vierkantjes van ca. 20 x 20 cm en leg ze op wat .
- Splits het .
- Bestrijk de deegranden met eiwit.
- Leg de op de deegvierkantjes en omwikkel ze met het deeg.
- Druk het bladerdeeg goed aan.
- Leg de appelbollen op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Kluts het eigeel en bestrijk de appelbollen ermee.
- Bak ze ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- goudbruin.
- Bestrooi ze met , garneer met en appelpartjes en serveer met vanillesaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelbollen41u
-
Recept
Appelbollen met vanille en spijs41u20m
-
Recept
Appelbollen445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- plakken bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 269 kcal | 13% | 1076 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |