Aardbeienspiesen met crema catalana
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de met het vanillemerg en het aan de kook in een pan.
- Neem de pan van het vuur en verwijder het .
Klop , en 80 gram romig.
Schenk langzaam de vanillemelk erbij en roer goed.
Schenk het mengsel in een metalen kom en zet hem op een pan sudderend water (au bain marie). - Roer tot een dikke crème ontstaat.
Doe de crème in 4 schaaltjes en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Roer de resterende door 1,25 ml water en laat het mengsel sudderen tot er een donkere karamelsaus ontstaat. - Schenk de karamelsaus over de crème en zet de schaaltjes tot gebruik in de koelkast.
Was de , dep ze droog en rijg ze aan spiesen.
Zet de spiesen in de crème catalana, garneer met en strooi er over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crema Catalana met Licor 43415m
-
Recept
Crema catalana42u
-
Recept
Crema citrona445m
-
Recept
Crême Catalana42u
-
Recept
Crema Fritta425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 606 kcal | 30% | 2424 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 45 g. | 50% | 180 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |