Kippenbouillonblokjes
Hier vertellen wij je alles over Kippenbouillonblokjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kippenbouillonblokjes.
Gebruik van Kippenbouillonblokjes
Kippenbouillon kan voor verschillende zaken in de keuken worden gebruikt. Het kan als smaakmaker gebruikt worden bij het koken of stoven van groenten en vlees. Kippenbouillon kan de basis zijn voor verschillende soorten soepen, sauzen (jus) en ragouts. Kippenbouillon geeft ook een krachtige smaak aan pasta of rijst. Je kunt kippenbouillon gebruiken in de risotto. Een kop kippenbouillon is een uitstekende opkikker. Kippenbouillon heeft weinig calorieën en stilt alvast de ergste trek. Een heerlijke kippenbouillon maak je zelf door een soepkip te laten trekken in een kokend bad waaraan groenten en specerijen als ui, wortel, bleekselderij, tijm, laurier, foelie en peterselie zijn toegevoegd. De ingrediënten voor een bouillon moet je overigens niet laten koken maar zachtjes laten trekken. Bewaar het vlees van de soepkip en voeg het door de bouillon en je hebt een goed gevulde kippensoep.
- langere tijd (zie informatie op de verpakking)Houdbaarheid
- SmaakmakersCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Kippenbouillonblokjes
Kippenbouillonblokjes bestaan uit gedroogde en geconcentreerde ingrediënten die tot een kleine kubus zijn samengeperst. Je kunt er, door kokend water toe te voegen, op een eenvoudige manier en bouillon mee maken. Bouillon bestaat dan ook hoofdzakelijk uit water. Het kippenbouillonblokje is een extract. Een kippenbouillonblokje bevat over het algemeen zout, smaakversterkers, glucosestroop, plantaardig vet, gistextract, gedroogde groenten (ui, peterselie), een klein percentage kippenvlees, aroma?s, suiker, kleurstoffen en specerijen. Een kippenbouillon wordt bereid door de groenten, kippenvlees en kruiden langere tijd te laten trekken in kokend water. Geur en smaakstoffen worden door het kokende water opgenomen. Het kippenbouillonblokje geeft direct smaak aan het kokende water.
De Duitse scheikundige Justus von Liebig vond in de 19e eeuw het bouillonblokje uit. Het ontstond uit een scheikundige formule voor het maken van extracten. De in 1848 geboren Zwitser Julius Maggi vond een methode uit om voedzame en goedkope peulvruchten fijn te malen en voor lange tijd te conserveren als basis voor een voedzame soep. Deze twee uitvinders zijn daarmee de grondleggers geweest van het bouillonblokje.
De supermarkt verkoopt diverse soorten bouillonblokjes. Naast de blokjes zijn er ook bouillons in poedervorm. Bouillonblokjes zijn makkelijk in het gebruik. Je lost ze eenvoudig op in kokend water. Je kunt bereide bouillon in handige porties invriezen. Kant-en-klare bouillon kan uit meerdere ingrediënten gemaakt worden, waardoor er kans bestaat op allergie voor een van de gebruikte ingrediënten. Raadpleeg daarom de informatie op de verpakking.
Enkele gebruiksvormen van Kippenbouillonblokjes
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.- Kippenbouillonblok
- Kippenbouillonblokje
- Kippenbouillonblokjes
- Kippenbouillontablet
- Kippenbouillontabletten
- Gevogeltebouillon
- Kippebouillonblokje
- Kippebouillon
Onze laatste recepten met Kippenbouillonblokjes
-
Recept
Paprika soep410m
-
Recept
Kippenragout415m
-
Recept
Nostalgische kippensoep420m
-
Recept
Verse kippensoep42u
-
Recept
Kippensoep455m