AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Krab

Hier vertellen wij je alles over Krab. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Krab.

Gebruik van Krab

KrabKrabsticks of ingeblikte krab zijn erg handig voor in een krabsalade of cocktail of vissalade. Ingeblikte krab en krabsticks zijn goedkoper en praktisch voor het verwerken van kleine hoeveelheden. Krab kunt u koken, grillen of bakken. Een verse krab koken is niet eenvoudig. U kunt het best aan de visverkoper vragen hoe lang de krab moet koken. Gooi de krab niet levend in het kokende water. Van schrik kan hij de poten en scharen loslaten. Leg de krab voor bereiding een uur in de koelkast. Leg de krab op de rug en draai de scharen er af. De poten moeten er ook af, deze kunnen na de bereiding eventueel dienen om het gerecht te versieren. Het lijf druk je eenvoudig uit de schaal door de schaal met beide handen vast te pakken, zodanig dat de schaal in de handen ligt. Aan de onderkant van het lijf zitten de vingervormige kieuwen, die moeten verwijderd worden. Halveer hierna het lijf en “pluk”met de punt van een mes het vlees er uit. Ook het zachte bruine vlees van de krab is smakelijk. Het vlees in de scharen kan door de scharen open te kraken er uit gehaald worden. Krabvlees kan in vele soorten gerechten gebruikt worden.

Algemene informatie over Krabben

Krab is een verzamelnaam voor verschillende krabsoorten. In Nederland worden voornamelijk de Noordzeekrab, de zwemkrab en de spinkrab gegeten. De Noordzeekrab is de grootste van de drie en weegt tussen de 500 en 1000 gram. De Noordzeekrab komt voor op het Noordelijk Halfrond, langs de kust van West-Europa. Krab is gezond, het krabvlees bevat veel vitamines, mineralen en eiwitten. Het vlees levert goede (onverzadigde) vetten die een gunstige invloed hebben op hart- en vaatziekten.

Krabvlees is voornamelijk verkrijgbaar zonder schaal. Verse krab koopt u (levend) het beste in de viswinkel. De viswinkel biedt verse, gekookte en diepgevroren krab aan. U kunt krab ook ingeblikt verkrijgen. Hoe verser de krab is, hoe smakelijker. Een mannetjeskrab heeft het meeste vlees. U herkent hem aan het schortje onder zijn schaal. Het schortje van het mannetje is groter dan bij het vrouwtje. Levende krabben zijn schaars in de (vis)winkel. Het beste seizoen om krab te kopen is de herfst. Krab is echter het hele jaar door verkrijgbaar met het grootste aanbod tussen maart en april en oktober en november. Eet de krab het liefst op de dag van aankoop. Diepgevroren krab is 2 maanden houdbaar. Bij voorverpakte krab of krabsticks raadpleegt u de informatie over de houdbaarheid op de verpakking.

Enkele gebruiksvormen van Krab

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Krab



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /