Dragon
Hier vertellen wij je alles over Dragon. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Dragon.
Gebruik van Dragon
Dragon is een populair kruid in de klassieke Franse keuken. Het wordt gebruikt in sausen, vinaigrettes en mosterd. Dragon kunt u goed meekoken. Dragon is onderdeel van ?fines herbes?, een mengsel van kruiden dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren, salades, en kruidenboter op smaak te brengen. Het past verder prima in gevogelte en visgerechten. Dragon is een belangrijk bestanddeel bij het inmaken van augurken. De smaak van dragon is zeer intens, dus gebruik het met mate. Van de bloemen en de blaadjes kan een thee getrokken worden die de werking van de nieren ondersteunt.
- Artemisia dracunculusLatijnse naam
- vers gebruiken, gedroogd tot 9 maandenHoudbaarheid
- KruidenCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Dragon
Dragon is een kruidenplant met smalle speervormige blaadjes die een scherpe zoete geur verspreiden. De smaak van dragon is bitter en peperachtig en is wat met anijs vergelijkbaar. Verse dragon heeft een veel sterker aroma en veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes. Een andere benaming van dragon is keizersla, drakenkruid en slangenkruid. Dracunculus, wat draak betekent, verwijst naar de grillige vorm van de wortelstokken. Slangenkruid wijst vooral op de geneeskrachtige werking bij slangen? en insectenbeten. Het kruid is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië, en werd in de 13de eeuw door de Moren (Arabieren) tijdens hun veroveringstochten naar Spanje meegebracht, waardoor het kruid zich van daaruit over West-Europa verspreidde. Men kan de bloemen en de zaadjes eten.
Dragon kunt u het best vers gebruiken vanwege de smaak die dan beter tot zijn recht komt dan de gedroogde dragon. Gedroogde dragon overheerst door de scherpe smaak snel de overige ingrediënten. Gedroogde dragon is het gehele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt. U kunt in de zomer een pot kopen bij tuincentra. Dan hebt u altijd verse dragon binnen handbereik. Ze heeft maar een kleine pot nodig maar voelt zich het prettigst vol in de zon. Als u haar op de juiste manier verzorgt, heeft u jarenlang plezier van het kruid. U kunt het kruid ook invriezen. Hij verliest dan wel wat smaak. Maar dan is het altijd nog steeds veel smaakvoller dan de gedroogde dragon. U voegt de hard bevroren dragon zo uit de diepvries aan het recept toe.
Dragon heeft een eetlustopwekkende en spijsverteringsbevorderende werking. Vroeger gebruikte men dragon als strijdmiddel tegen darmwormen. Wie een zoutloos dieet moet volgen kan als vervanger voor het zout dragon gebruiken. Dragon bevat de stoffen estragol en methyleugenol die bij dieronderzoeken en nader onderzoek gentoxisch bleken te zijn, wat inhoudt dat zij mogelijk kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Dat laatste is echter nog niet wetenschappelijk bewezen.
Enkele gebruiksvormen van Dragon
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Dragon
-
Recept
Quiche met gerookte makreel, ei en dragon41u30m
-
Recept
Citrus-kruidenzalm450m
-
Recept
Citrus-kruidenzalm420m
-
Recept
Kip en dragon braadschotel46u
-
Recept
Paddenstoelenroom met spekjes en dragon420m
-
Recept
Koude bearnaisesaus410m