Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E333

Calciumcitraat (i) monocalciumcitraat (ii) dicalciumcitraat (iii - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E333 / Calciumcitraat (i) monocalciumcitraat (ii) dicalciumcitraat (iii

Calciumcitraten zijn calciumzouten van citroenzuur. Citroenzuur komt in de natuur in hoge concentraties voor in citrusvruchten. Voor het maken van citroenzuur fermenteert men melasse met de schimmel Aspergillus Niger.E333 wordt gebruikt als buffer, het bindt metalen en het zorgt voor stevigheid van ingeblikte groenten.

Allergieinformatie over E333

E333 is niet geschikt voor mensen met een citroenzuurintolerantie.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven