Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E213

Calciumbenzoaat - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E213 / Calciumbenzoaat

Calciumbenzoaat is het calciumzout van benzoëzuur (E210). Het komt voor in de meeste fruitsoorten, vooral in cranberries en bessen. Voor commerciële doeleinden wordt het chemisch gemaakt uit tolueeen. In de voeding wordt het gebruik als conserveermiddel tegen gisten en bacteriën in zure producten.

Allergieinformatie over E213

E213 is, net als E210, als conserveermiddel omstreden, omdat het onder bepaalde omstandigheden in combinatie met vitamine C (ascorbinezuur) voor een gedeelte kan worden omgezet in een giftige, chemische verbinding (benzeen). Het kan bij hoge dosering histamine vrijmaken en pseudoallergische klachten veroorzaken.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven