MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

E123

Amarant (azorubin S, acid red 27 en C.I. 16185)

Over E123 / Amarant (azorubin S, acid red 27 en C.I. 16185)

Amarant is een synthetische, paars-rode azokleurstof. De kleurstof wordt tegenwoordig voornamelijk synthetisch aangemaakt, hoewel hij kan worden gewonnen uit de bloemen van de Amarant plant. E123 wordt veel gebruikt voor het kleuren van (aperitief)wijnen en sterke dranken. Er is studie gedaan naar het verband tussen het voorkomen van tumoren en amarant in ratten. Hoewel geen bewijs is geleverd voor een dergelijk verband bij mensen, is het additief in sommige landen verboden of de hoeveelheid beperkt.

Allergieinformatie over E123

In de Verenigde Staten en de voormalige Sovjet-Unie is de verbinding voor het maken van E123 verboden. Men vermoedt dat Amarant allergie, huidreacties en astma kan veroorzaken. Azokleurstoffen zouden daarbij hyperactiviteit bij kinderen teweeg brengen.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /