Zuurkoolschotel met gehakt en  ananas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 250 graden celsius.
    In pan 400 gram wijnzuurkool met vocht en 50 gram rozijnen ca. 8 minuten zachtjes koken.
    Afgieten.
    Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing maken.
    In koekenpan gehakt rul bakken.
    Erdoor roeren:
  2. ketjap manis, ketjap asin, kerriepoeder en gemberpoeder.
    Op smaak brengen met zout en peper en enkele druppels worcestershiresaus.
    Ovenschotel invetten.
    Achtereenvolgens erin scheppen:
  3. zuurkool, gehakt, en puree.
    Bestrooien met geraspte en .
    erover verdelen.
    In midden van oven in ca. 20 miuten goudbruin laten kleuren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en ketjap asin
  • ketjap manis en ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree en paneermeel
  • aardappelpuree, kaas, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, kaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis en ketjap asin is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in worcestershiresaus
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Zuurkoolschotel met gehakt en ananas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

@ Yvonne Als jullie deze schotel lekker vinden raad ik je ook eens aan om “Zuurkoolschotel met gehakt, perzik en mandarijn” te maken vind ik persoonlijk lekkerder Ik hoop dat je veel plezier mag bel... Lees reactie
jaccor 9 april 2014
Echt hartstikke lekker om je vingers bij op te eten. Normaal lusten ze hier geen zuurkool maar daar heb ik dus weinig van gemerkt ik moest zelf snel zijn voordat alles op was. Een goede aanrader voo... Lees reactie
Yvonne 7 april 2014
Jan even goed lezen dan komt het goed.
jaccor 14 januari 2014
Aardappelpure moet zijn paneermeel.
Jan Jehee 12 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
333 kcal
16%1332 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met gehakt en  ananas