Zalmcrostini met tomaat
- Herkomst Italie
- Categorie Hapjes
- Crostini recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal, sprenkel en strooi er 2 eetlepels , 1 eetlepel Italiaanse , over, schuif de tomaatjes ca. 10 cm.
- onder de hete grill en laat ze in ca. 4 minuten heet worden.
- Laat ze afkoelen tot lauwwarm, snijd intussen de in kleine blokjes.
- Rasp boven een kommetje 1 theelepel van een gele citroen en knijp er een 1/2 theelepel boven uit.
- Klop er 2 eetlepels door, de rest van de Italiaanse en de zout en de peper.
- Schep vervolgens de erdoor.
- Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin.
- Schep de zalmsalade op de crostini's en leg er 2 halve tomaatjes op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 157 kcal | 7% | 628 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |