Witlof-aardappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de vorm in met 1 el olie en bekleed deze met het .
  3. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
  4. Snijd de in plakken van 1 cm dik.
  5. Kook deze 10 min.
  6. in water met zout.
  7. Laat de uitlekken en afkoelen.
  8. Snijd de onderkant van het , verwijder de harde kern en haal de blaadjes los.
  9. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kort.
  10. Voeg het toe en bak al omscheppend 8 min.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Doe de , de , peper en zout in een kom.
  13. Meng er het en de door en schep in de vorm.
  14. Bedek met het spek.
  15. Bak de taart 35 min.
  16. in het midden van de oven.
  17. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
    U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden.
  18. Laat de afgebakken taart afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
  19. Warm de taart op de dag zelf 20 min.
  20. op in een voorverwarmde oven op 160 °C.
25
25
25

Variaties op Witlof-aardappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlof-aardappeltaart
VariatieAantalGang
Witlof-aardappeltaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
208 kcal
10%832 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof-aardappeltaart