Wentelteefjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Eerst wat snijden:
  2. De korstjes van het brood.
  3. En snijd de sneetjes steeds dwars door zodat je allemaal driehoeken hebt.
  4. Dan wat breken:
  5. Breek het boven een kom.
  6. Schenk de erbij en klop het met een garde goed door elkaar.
  7. Schenk dit eimengsel in een diep bord.
  8. Zwemles:
  9. Leg 3 driehoekjes brood in het eimengsel en laat het brood goed nat worden.
  10. Haal ze er weer uit vóór ze echt verdrinken en leg ze veilig op een ander bord.
  11. Doe dit ook met de volgende 3 driehoekjes.
  12. Meng in een diep bord en kaneel.
  13. Nu is het baktijd:
  14. Verhit in een koekenpan de helft van de boter.
  15. Leg 6 driehoekjes geweekt brood in de hete boter.
  16. Bak ze in 3 minuten aan één kant bruin.
  17. Omkeren en ook die andere kant bruin bakken. 2 minuten moet genoeg zijn.
  18. Schep ze uit de pan op het bord met de en de kaneel.
  19. Wentel de driehoekjes erdoor ('wentelteefjes'!) zodat ze helemaal bedekt zijn.
  20. Op dezelfde manier maak je ook van de andere brooddriehoekjes echte wentelteefjes met véél kaneelsuiker.
  21. Zo wordt oud brood ineens een lekker tussendoortje of toetje!
25
25
25

Variaties op Wentelteefjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wentelteefjes
VariatieAantalGang
Wentelteefjes17Sandwiches
Hartige wentelteefjes2Sandwiches
Wentelteefjes met kaneelsuiker1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wentelteefjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is precies het recept wat ik zocht, ik proef de smaak nu al weer van vroeger, terwijl ik nog moet beginnen met klaarmaken. mvg Wendy
Wendy 18 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
250 kcal
12%1000 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wentelteefjes