Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de knoflook.
  2. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Bak in een ruime pan de spekreepjes bruin en knapperig.
  4. Schep de ui en knoflook erdoor en bak deze ca. 2 min mee.
  5. Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelblokjes en toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 20 min.
  7. zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Spoel de witte goed onder koud water en laat ze uitlekken.
  9. Was de , verwijder de steeltjes en snijd de rest fijn.
  10. Roer de en de door de soep en voeg toe.
  11. Laat de soep nog 5 min.
  12. zachtjes koken.
  13. Halveer de , verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  14. Breng de soep op smaak met en en verdeel hem over 6 voorverwarmde diepe borden.
  15. Garneer elk bord met en serveer direct.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Waterkerssoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Waterkerssoep
VariatieAantalGang
Waterkerssoep3Soepen
Waterkerssoep met garnaaltjes1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Waterkerssoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een delicatesse!
Marisan Visch 11 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
71 kcal
3%426 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Waterkerssoep
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Waterkerssoep