Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer menir (spinaziesoep) recept
Sajoer menir (spinaziesoep) recept

Sajoer menir (spinaziesoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Trek in ruim water van de runderpoulet bouillon.
Laat deze indampen tot er 2 deciliter over is.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Voeg uitjes, knoflook, trassi, koenjit en ketoembar toe aan de bouillon.
Laat alles op een lage warmtebron 10 minuten koken.
Was de spinazie en verwijder de dikke stelen.
Voeg de spinazie met de suiker aan de sajoer toe en laat alles 3 minuten stoven met het deksel op de pan.
Snijd dan de komkommer in dikke plakken en doe ze met de bouillonblokjes of zout, de djagoeng (mas) in de sajoer.
De komkommer mag niet gaar worden.
Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven.

Serveersuggesties

Dien deze sajoer op in een kommetje met een bord warme rijst, een kip- of vleesgerecht en sambal goreng Telor.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer menir (spinaziesoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven