Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Pompoensoep


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de kap van de pompoen af. Verwijder al het zaad en de losse draden uit de kern van de pompoen. Haal dan zoveel mogelijk vruchtvlees uit de pompoen en houd de buitenschil goed heel. Die functioneert straks als soepterrine. Doe de stukken pompoen in een pan en voeg de bouillon toe. Sluit de pan en kook het vruchtvlees zacht. Zet de rest van de pompoen in de oven met een temperatuur van 100 graden C. Pureer het vruchtvlees met de staafmixer. Voeg de room toe en het sinaasappelsap. Meng het gemberpoeder door de soep en maak de smaak af met wat zout en peper. Haal de schil uit de oven, giet de soep er in en serveer zo op tafel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven