Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pittige pompoensoep met spekjes


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


De pompoen schillen, snijden, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in stukjes van 2 centimeter snijden. Eventueel kan de pompoen ook ongeschild worden gebruikt. In een pan de olie verhitten en de peper, knoflook, ui en kerriepoeder 2 minuten fruiten. De stukjes pompoen toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. De bouillon toevoegen, het geheel aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. Met de staafmixer de soep pureren.

Serveersuggesties

Voor wat extra bite en smaak gebakken spekjes toevoegen, maar zonder kan ook. Serveren met crème fraiche en verse peterselie. Wanneer je de pompoen uitholt in plaats van schilt en snijdt, kan de soep in de uitgeholde pompoen worden geserveerd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige pompoensoep met spekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pittige pompoensoep met spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dit is een heel lekker recept we hebben het met smaak gegeten!
    Joke gaf dit recept op 22 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven