Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsvleessoep met balletjes recept
Lamsvleessoep met balletjes recept

Lamsvleessoep met balletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snij deze in stukken.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukken.
Was de citroen en rasp het geel van de schil van de hele citroen.
Verhit de olie in een grote pan en rooster de lamsschenkels, de soepgroente, de ui en de knoflook tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de laurier, de rozemarijn, de peperkorrels en de tomaten toe en giet er 1,5 liter water bij.
Laat de bouillon, zonder deksel, 5 uur zachtjes koken.
Schep regelmatig het schuim van de bouillon af
Na 5 uur zeef je de bouillon naar een andere pan.
Haal het vlees uit het geen water in de zeef achterblijft
Maak het vlees schoon en snij het in hele kleine blokjes
Maak het gehakt aan met de eidooier, de knoflook, zout, peper en de tijm en draai er balletjes van zo groot als een knikker.
Maak de courgettes schoon en snij deze in de lengte in stroken en daarna overdwars in schuine stukjes.
Breng de bouillon aan de kook, roer er de courgettes, de vleesblokjes, de soepgroente en de gehaktballetjes door.
Laat het geheel een klein kwartiertje zachtjes koken.
Roer de yoghurt los en schep er de helft van de citroenrasp door.
Maak de feta fijn met een vork en voeg dit toe aan de yoghurt.
Schep dit mengsel goed door tot een homogene massa.
Serveer de soep in voorverwarmde diepe borden en schep in elk bord een volle eetlepel yoghurtmengsel.
Strooi er voor de kleur wat geraspte citroenschil op.
Schep de warme soep op het yoghurtmengsel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsvleessoep met balletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven