Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamssoep met aubergine en paprika recept
Lamssoep met aubergine en paprika recept

Lamssoep met aubergine en paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het vlees in blokjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de aubergine schoon en snij deze in blokjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in dunne reepjes.
Snij de pruimen in dunne reepjes.
Maak de munt en peterselie schoon en hak dit zeer fijn.
Kruid de blokjes lamsvlees met zout, paprikapoeder en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin.
Voeg de uien, de knoflook, de kardemom, de kaneel en de kurkuma toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep met het deksel op de pan 4 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg dan de aubergine, de tomaten, de paprika's en de pruimen toe en laat
de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.
Breng de soep op smaak met zout en peper
Strooi de peterselie en de munt erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamssoep met aubergine en paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven