Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Laksa bogor ( soep met kip en garnalen) recept
Laksa bogor ( soep met kip en garnalen) recept

Laksa bogor ( soep met kip en garnalen)


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Kneus de serehstengel met de vijzel.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de kunyit en rasp deze fijn.
Week de bihun in heet water en laat het uitlekken.
Wrijf de sjalotten, knoflook, kemirienoten, kunyit, ketumbar en zout tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren.
Voeg de daun salam, kip en sereh toe en roerbak tot de kip van kleur is veranderd.
Voeg de santen en het zout toe en kook de kip gaar.
Haal het vlees van de kip.
Doe de garnalen in de bouillon en stoof ze gaar.
Doe de bihun op een bord, leg het kippenvlees en de garnalen er op.
Leg partjes ei er op en schenk de bouillon er over heen.
Bestrooi naar smaak met daun kemangi en gefruite uitjes.

Sambal cuka:
Snij de lomboks fijn en stoof ze kort in kokend water gaar.
Pureer ze daarna met zout en azijn tot een sausje en dien dit bij de laksa bogor op.

Allergenen Informatie

Voor dit laksa bogor ( soep met kip en garnalen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven