Laksa bogor ( soep met kip en garnalen)

Ingrediënten

+ -
print

Sambal cuka:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kneus de serehstengel met de vijzel.
    Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Schil de kunyit en rasp deze fijn.
    Week de bihun in heet water en laat het uitlekken.
    Wrijf de sjalotten, knoflook, kemirienoten, kunyit, ketumbar en zout tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren.
    Voeg de daun salam, kip en sereh toe en roerbak tot de kip van kleur is veranderd.
    Voeg de santen en het zout toe en kook de kip gaar.
    Haal het vlees van de kip.
    Doe de garnalen in de bouillon en stoof ze gaar.
    Doe de bihun op een bord, leg het kippenvlees en de garnalen er op.
    Leg partjes ei er op en schenk de bouillon er over heen.
    Bestrooi naar smaak met daun kemangi en gefruite uitjes.

    Sambal cuka:
    Snij de lomboks fijn en stoof ze kort in kokend water gaar.
    Pureer ze daarna met zout en azijn tot een sausje en dien dit bij de laksa bogor op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%532 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Laksa bogor ( soep met kip en garnalen)