Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene salade met avocado en geroosterde kip recept
Groene salade met avocado en geroosterde kip recept

Groene salade met avocado en geroosterde kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de kiprepen met dit mengsel en laat even intrekken. Schil voor de salade de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Roer 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, (noten)olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wentel de kiprepen door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie, bak de kiprepen in ca. 10 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege om.
Verdeel de salade over vier borden of kommen en strooi de pijboompitten erover. Leg de kip erop.

Serveersuggesties

Tips: Vervang kip door tilapiafilet. Neem in plaats van pijnboompitten cashewnoten. Lekker met volkorenbrood. Wijnadvies: Laten we het fris houden. met een lekkere koele Nava Real Rueda. Maar een fruitige rosť doet het ook prima. Denk aan de Huiswijn, Sensas of Que Mas. Romige vrucht: Avocado is een opmerkelijke vrucht, hij smaakt namelijk niet zoet. Daarom lijkt de avocado meer een groente dan een vrucht. De subtile zachte en romige smaak dankt de avocado aan het hoge vetgehalte. En dat is bijzonder voor fruit. Een avocado bestaat namelijk voor 30% uit vet, maar wel gezond vet! En in dat vet zitten ook vetoplosbare vitamines. Zo levert 1 avocado u bijvoorbeeld al 1/3 van wat u per dag aan vitamine E nodig heeft.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit groene salade met avocado en geroosterde kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Groene salade met avocado en geroosterde kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Een eetlepel chilipoeder lijkt me wat aan de ruime kant, ik denk 1/2 theelepel is genoeg. De salade is lekker.
    Rone gaf dit recept op 16 augustus 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven