Pittige ravioli met gele paprikamayonaise

Ingrediënten

+ -
print

Voor de mayonaise van gepofte gele paprika:

Voor de peterselie-basilicumolie:

Voor de ravioli:

Materiaal:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Blender
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. ’s Middags voorbereiden

    Mayonaise gepofte gele paprika:
    Verwarm de oven voor op 165 ˚C.
  2. Verpak de in dubbel aluminiumfolie en pof in 40 minuten zacht in de oven.
  3. Laat in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes.
  4. Meng de met de mosterd en het sap van de en blender op lage stand.
  5. Voeg de helft van de olie en toe en blender tot de begint te binden.
  6. Voeg de rest van de olie, de bouillon en toe.
  7. Schep de mayonaise in een schaaltje, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

    Peterselie-basilicumolie:
    Pluk de peterselie en basilicum en verwarm de blaadjes met de olijfolie tot lauwwarm.
  8. Pureer in de blender en schenk door een fijne zeef.

    Ravioli:
    Schil de rettich.
  9. Schaaf rondom op de rauwkostschaaf of mandoline in 24 lange dunne plakken.
  10. Blancheer 3 seconden in kokend water met iets zeezout.
  11. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.
  12. Snijd ze daarna aan de zijkanten recht bij.

    Mango:
    Schil de mango.
  13. Snijd de in plakken van een halve centimeter tot aan de platte pit.
  14. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van halve centimeter.

    's Avonds afmaken

    Ravioli:
    Meng wat paprikamayonaise door de garnalen zodat ze lichtjes plakken.
  15. Maak per persoon drie ‘ravioli’.
  16. Leg twee plakken kruislings op elkaar, schep in het midden een halve eetlepel garnalen en leg er een paar blaadjes op.
  17. Snijd de plakken op lengte, vouw ze over elkaar heen zodat er een ‘ravioli’ vorm ontstaat.

    Opmaak bord:
    Leg drie ravioli op het bord.
  18. Lepel over elke ravioli paprikamayonaise.
  19. Presenteer met blokjes .
  20. Druppel de -basilicumolie rondom en leg takjes op de ravioli.

    Rosé uit hét Rosé gebied, Provence dit is de perfecte wijn bij dit heerlijke gerecht!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise en groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en groentebouillon
  • mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in dijon mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in dijon mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
709 kcal
35%2836 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pittige ravioli met gele paprikamayonaise