Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaviaar van aubergines recept
Kaviaar van aubergines recept

Kaviaar van aubergines


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wel de pruimen in wat warm water. Was de aubergines en kook ze in schil gaar in ca. 15 minuten. U kunt dit controleren door met een mes op de schil te duwen. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snij. ze vervolgens in dikke plakken. Maak in een pan 2 eetlepels olijfolie heet en bak de plakken snel bruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Haal nu de schil van de plakken en pureer het vruchtvlees in een kom. Pel de tomaten na even in warm water gelegd te hebben (25 seconde) en pureer ook de tomaten en voeg ze toe aan de aubergine-massa. Pureer vervolgens het knoflookteentje samen met de ui. Haal de pitten uit de pruimen en pureer ook de pruimen samen met de basilicum. Hoe 4 blaadjes achter voor de decoratie. Meng alles goed en doe er het sap van de citroen bij. Maak op smaak met wat zout en peper en 2 lepels olijfolie. Drapeer het mengsel op een bord en decoreer met de basilicumblaadjes. Dit is heerlijk op toast of als begeleider bij vele voorgerechtjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kaviaar van aubergines recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven