Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cocktail met garnalen mousse (vlindervorm) recept
Cocktail met garnalen mousse (vlindervorm) recept

Cocktail met garnalen mousse (vlindervorm)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de (geplukte of gesneden) slasoorten.
Kook het kopje pasta gaar.
Dompel de garnalen 3 minuten in kokend water.
Pel de garnalen.
Doe de garnalen in de beslagkom met wat witte peper.
Voeg hier 1 eetlepel mayonaise of 1 eetlepel cocktailsaus aan toe.
Pureer het geheel.
Het geheel moet niet te droog zijn maar nog wel als bolletje geserveerd kunnen worden.
Voeg eventueel nog wat mayonaise toe.
De garnalenmousse moet de substantie krijgen van luchtige puree.
Doe de inmiddels gekookte pasta in koud water zodat ze snel afkoelt.
Droog de gewassen sla of schud ze uit.
Meng de sla met de koude pasta, schik ze op vier kleine bordjes en laat het midden zo goed als leeg.
Snijd vier zo gelijk mogelijke plakken van de citroen, niet vanaf de uiteinden. De plakken moeten zo groot mogelijk zijn, maar niet dik.
Hak de kappertjes fijn en strooi op de rand van het bord hier en daar een stukje. Neem het overgebleven uiteinde van de citroen en knijp daaruit wat sap drupsgewijs naast de kappertjes.
Een druppel of 6 a 7 per bord is voldoende.
Snijd de wortel in heel dunne langwerpige stukjes.
Maak met een bolletjestang of twee lepels vier gelijke bolletjes van de garnalenmouse en leg ze in het middel van de bordjes.
Neem een cherrytomaatje met het kroontje naar boven, verwijder het kroontje en snijd met een scherp mes het tomaatje net niet helemaal door.
Houd de twee zijden gesloten, draai een kwartslag en snijd opnieuw net niet helemaal door.
Laat het tomaatje nu als een bloemetje openvallen.
Leg het tomaatje boven op het bolletje mouse, met de binnenkant naar beneden zodat u de glanzende kant bovenhoud.
Herhaal dit met de andere tomaatjes op de andere borden.
Strijk voorzichtig nog een druppeltje citroensap op de bovenkant van het tomaatje, zodat hij mooier glanst.
Snijd de plakken citroen netjes doormidden en leg de helften met de ruggen tegen elkaar op het bord, ruim voor het bolletje mousse.
Het moet een beetje op een vlinder lijken. Maak met twee stukjes van wortel de voelsprieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cocktail met garnalen mousse (vlindervorm) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven