Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kikkererwtensoep met gember en kaneel recept
Kikkererwtensoep met gember en kaneel recept

Kikkererwtensoep met gember en kaneel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de gember en specerijen toe en fruit al roerende nog een minuut.
Voeg de honing, tomatenpuree en oregano toe en roer een minuut door tot de tomatenpuree wat ontzuurd is.
Giet de tomatenblokjes en bouillon erbij en laat aan de kook komen. Laat deze bouillon nog 1 5 minuten zachtjes koken en pureer dan kort met een staafmixer.
De soep hoeft niet helemaal glad te zijn. Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken en doe ze in de bouillon. Laat nog circa 1 5 minuten op lage stand mee warmen en de smaken intrekken. Hak de kruidenblaadjes fijn en roer ze op het laatste moment door de soep.

Serveersuggesties

Wijnadvies: Lichtkruidige soep, lichtkruidige rosť. Bijvoorbeeld Saint Saturnin, Montalto of Schoondal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kikkererwtensoep met gember en kaneel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven