Vleesschotel Dilpasand

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Koffiemolen
  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de en rasp deze.
    Maak de schoon en hak deze fijn
    De ontdoen van zaad en zaadlijsten en hak deze in stukken.
    Snijd het vet van de .
    Spoel het vlees met koud af, dep het droog met keukenpapier en snijd het in blokjes.
    Voeg de en de toe, schep om en zet het afgedekt in de koelkast.
  2. Laat 4-6 uur intrekken.
    Rooster het zonder olie of boter op laag vuur tot het iets donkerder is geworden en laat het afkoelen.
    Doe de gember, en groene in de blender, snipper een ui, doe die bij het mengsel en verwerk alles tot een glad mengsel.
    Snipper de overige .
    Verhit de op half vuur en fruit de uisnippers tot ze goudbruin zijn (10-12 minuten).
    Zet het vuur laag, voeg de , , en ½ theelepel toe en roerbak 2-3 Minuten.
    Voeg het mengsel uit de blender toe en verwarm alles onder veelvuldig roeren 10-12 minuten.
    Doe er, als de kruiden aankoeken, een scheutje bij (niet meer dan 1 eetlepel tegelijk).
    Voeg het vlees toe, zet het vuur iets hoger en bak het al omscheppend 4-5 minuten.
    Voeg de , en het toe en breng het al roerend aan de kook.
    Leg het deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
  3. Roer de eerste 20 minuten af en toe, daarna vaker (anders blijft het ingedikte braadvocht aan de bodem zitten).
    Maal het gedroogde kokosvlees (in de koffiemolen) om de curry een fijne structuur te geven.
    Maal het en doe dit met de kokos al roerend bij het vlees.
  4. Roer alles tot de kokos is opgelost.
    Leg het deksel op de pan en laat het gerecht een kwartier zacht koken.
    Voeg de en het restant van de al roerend toe en haal de pan van het vuur.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en geklaarde boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vleesschotel Dilpasand