Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maal het komijnzaad, de rode , de , het kardemomzaad, de kaneel, de mosterdzaadjes en het fenegriekzaad in een specerijenmolentje of andere geschikte machine, of stamp ze in een vijzel zeer fijn.
    Doe ze in een kom, voeg azijn, en toe, meng alles goed en zet het apart.
    Maak de in een wijde, zware pan boven middelmatige hitte heet.
    Voeg de toe en bak ze, regelmatig roerend, tot ze bruin en knapperig worden.
  2. Haal de met een frituur- of schuimspaan uit de en doe ze in een blender of foodprocessor. (Draai de hittebron uit. )
    Voeg 2-3 eetlepels toe aan de en maak er een puree van.
    Meng deze puree door de gemalen specerijen. (Dit is de vindaloo pasta.
  3. Hij kan van te voren gemaakt en ingevroren worden).
    Droog de stukken vlees af met een papieren handdoek en verwijder, indien nodig, te grote stukken vet.
    Doe de gember en de in een blender of foodprocessor, voeg 2-3 eetlepels toe en maak er een fijne puree van.
    Verhit de die nog in de pan zit boven matig hoge hitte.
    Bak in de hete het vlees, een paar stukken tegelijk, aan alle kanten lichtbruin.
    Haal ze met een frituur- of schuimspaan uit de en bewaar ze in een schaal.
    Doe de gember/knoflookpasta in de pan.
    Temper de hitte tot middelmatig.
    Bak de pasta al roerend een paar tellen.
    Voeg koriander en toe.
    Bak al roerend nog een paar tellen.
  4. Voeg het vlees met alle sappen die
    er uitgelekt zijn, de vindaloopasta en 225 milliliter toe.
    Breng deze massa aan de kook, sluit de pan en laat het gerecht een uur sudderen of tot het vlees zacht is.
    Roer tijden het sudderen af en toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
362 kcal
18%2172 kcal
Vetten
24 g.
35%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vindaloo (Heet en zuur varkensvlees)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Vindaloo (Heet en zuur varkensvlees)