Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Doe de in een pan, zet ze in ruim koud water en laat ze 12 uur weken.
    Maak de schoon en snij deze in plakjes.
    Maak de schoon en hak deze fijn.
    Maak de schoon en leg de 10 seconden in kokend water, koel ze direct in ijswater, pel deze en snij deze in blokken.
    Maak de schoon steek in 1 ui de en snipper de andere fijn.
    Maak de prei schoon en snij het witte deel in dunne ringetjes.
    Maak met een stukje keuken gare een kruidenbosje van , en peterselietakjes.
    Zet het zwoerd in ruim kokend water op en kook het 5 minuten en spoel het daarna koud af en laat het uitlekken.
    Snij het zwoerd in 3 cm brede reepjes, rol de reepjes op en bind ze met keukengaren vast.
    Prik de worsten met een vork in om knappen te voorkomen.
    Meng die met de en wat en .
    Maak her en der over de 12 inkepingen en stop daar een plakje in.
    Giet de af en bedek deze met 3 liter koud water.
    Voeg het buikspek, de prei, de bestoken ui, het kruidenbosje en de botten van de varkensfilets toe en breng het geheel op zacht vuur aan de kook.
    Laat het 2 uur zachtjes koken.
    Smelt intussen 100 gram ganzenvet in een stoofpan waarin de filet past en schroei het vlees hierin aan.
    Haal het vlees uit de pan en leg het weg.
    Doe de gehakte in de pan en fruit ze aan tot ze goudbruin zijn.
    Fruit daarna de rest van de gehakte al roerend mee.
    Voeg de toe en bak deze mee.
    Strooi er naar smaak en bij.
    Doe het vlees terug in de pan en leg er een deksel op en laat het geheel vervolgens op laag vuur 1.5 uur stoven.
    Haal het vlees uit de pan en doe het met het stoofvocht bij de .
    Leg er de bij en laat de pan nog 30 minuten op het vuur staan.
    Verwarm de oven voor op 190°C.
    Haal het vlees uit de pan en snij het in dikke plakken.
    Verwijder het garen van de zwoerdrolletjes en snij deze in reepjes
    Gooi de ui met en het kruidenbosje en de botten weg.
    Verdeel een laag over de bodem van een ovenschaal en leg hier een laag gemengd vlees op.
    Verdeel weer een laag en vervolgens een laag gemengd vlees.
    Ga zo door en laat de bovenste laag uit bestaan.
    Smelt de rest van het ganzenvet en sprenkel dit over het oppervlak.
    Strooi er het over en zet de schotel 90 minuten in de oven.
    Schil de en kook deze gaar.
    Dien gloeiend heet op met gekookt .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en paneermeel
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1831 kcal
91%7324 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
192 g.
73%768 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensvlees-bonenschotel van oma