Uiensoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Uiensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van maikeb
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de in een pan met een dikke bodem smelten.
- Voeg de knoflook, en toe en goed door elkaar roeren.
- Het vuur klein zetten en het uienmengsel zonder te laten verkleuren zweten laten.
- Met de deksel schuin op de pan ongeveer 1 uur.
- Dan de ui in ongeveer 20 minuten goud bruin laten verkleuren.
- Tussendoor regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
- Dan de warme toevoegen (kippen,- rundvlees,- of groente maakt niet uit, wat je lekker vind).
- Soep aan de kook brengen, vuur laag zetten en de soep 10 tot 15 minuten tegen de kook aan laten.
- Je kunt ondertussen evt het vet eraf scheppen.
- Lekker met beschuit met gesmolten kaas.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Franse uiensoep420m
-
Recept
Uiensoep430m
-
Recept
Franse uiensoep met kaas420m
-
Recept
Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep met venkel445m
Variaties op Uiensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uiensoep | 12 | Soepen |
Franse uiensoep | 7 | Soepen |
Gegratineerde uiensoep | 2 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 26 kcal | 1% | 156 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |