Udang sajoer (garnalen groenten soep)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snij deze in ringen.
    Maak de schoon en snij deze in reepjes.
    Maak de selderei schoon en snipper deze fijn.
    Was de taugé onder stromend .
    Snij de kastanjes in repen.
    Spoel de in een zeef met warm af en laat het goed uitlekken.
    Doe de in een kom giet daar de ketjap in en zet de kom een half uur afgedekt op een koele plaats maar niet in de koelkast.
    Verwarm de helft van de en fruit daarin de ui glazig.
    Voeg de en toe en laat de groenten, onder geregeld omscheppen, zacht worden.
    Voeg de kastanjes toe.
    Schep de groenten in een vergiet, laat het uitlekken en doe de rest van de in de pan.
    Verwarm de en laat de een paar minuten bakken onder voortdurend omscheppen.
    Doe het bouillonblokje in de pan.
    Roer de maïzena met wat aan tot een papje en doe daar 2 dl.
  2. bij.
    Doe de groenten terug in de pan.
    Schenk er het maïzenapapje bij, laat het gaar worden en de bouillon een beetje binden.
    Schep de taugé door het gerecht.
    Voeg en toe.
    Schep het geheel goed door.
    Warm serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie en kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
260 kcal
13%1040 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Udang sajoer (garnalen groenten soep)