Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze met een snufje zout totdat ze gaar zijn. (Tip:
  2. ook met schil zijn de lekker én gezond.
  3. Zorg ervoor dat je de schil wel goed schoonboent.) Giet de af en prak ze.
  4. Gebruik een scheutje melk (en eventueel een klontje boter) om de smeuïger te maken.

    Leg een vel deeg uit en verspreid wat aardappelpuree op één helft van het deeg (in de vorm van een driehoek).
  5. Houd de randen vrij, zodat je het deeg nog kan dichtvouwen.
  6. Maak een diepe kuil in het midden en breek er een ei boven.
  7. Zorg er wel voor dat de kuil diep genoeg is, anders vloeit het eruit.
  8. Meng het met de en bedek de aardappelpuree ermee.

    Gebruik een vork of een kwast om de randen te besmeren met .
  9. Werk snel, want anders kan het deeg vastplakken aan dat wat je eronder hebt liggen (bijv.
  10. een bord of snijplank).
  11. Om het vastplakken te voorkomen, kun je de ondergrond licht invetten met olie.

    erhit wat olie in een pan en bak de brik totdat deze aan beide kanten goudbruin en gaar is.
  12. Besprenkel de briks met citroensap en serveer ze warm of koud.
  13. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

TUNESISCHE BRIK heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Tunesische brik, heerlijk, mijn man woont in Tunesië ik krijg daar zo lekker te eten; brik met ei erin heerlijk.
Elly Ben Hamouda 1 oktober 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
181 kcal
9%724 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor TUNESISCHE BRIK