Tropische gehaktbal a la Mork

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. In een kom plaats je het , 2 , , zwarte , provençaalse kruiden, theelepeltje , scheutje , de , de (niet zuinig zijn), knoflook en de .
  2. Mix het allemaal door het .
  3. Neem een bord en vlak de uit tot ± 1,5 cm dik maar zorg ervoor dat het goed afgesloten is door met een vork de openingen goed dicht te smeren/duwen.
  4. Plaats in het midden de geraspte , het uitgelekte tropische fruit en de zeer dun gesneden .
  5. Gebruik nu een platte spatel en maak rondom alles los van het bord zodat je het met 2 handen omhoog werkt tot je een gesloten bal hebt. (Goed dichtsmeren met je vingers alsof je aan het boetseren bent).
  6. Neem een ovenschotel, vet deze in met bakboter en giet er wat knoflookolie bij.
  7. Neem nu de bal voorzichtig van het bord (voorzichtig lossteken en met een draaiende beweging loswrijven) en plaats hem in de schaal.
  8. Zet de oven op 200 graden Celcius en bak de gehaktbal in de schaal in ± 90 minuten.
  9. Tussentijds na 45 minuten giet je wat van de olie over de bal.
  10. Snijd voor het serveren de bal voorzichtig door en maak en een 4-tal leuk uitziende schijven van die je vervolgens platliggend serveert met eten naar keuze om het aan te kleden.
  11. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • provencaalse kruiden, kaas, vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en vloeibare boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
532 kcal
26%2128 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tropische gehaktbal a la Mork