Ingrediënten

+ -
print

Voor het briseer deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng voor het de , het en de harde in de keukenmachine tot je kruimeldeeg hebt.
  2. Help de machine zonodig een handje door de naar het midden te scheppen.
  3. Voeg het toe en meng tot zich een bal vormt.
  4. Verpak deze in plastic folie en leg een uurtje in de koelkast.

    Oven voorverwarmen op 200 graden.
    Besprenkel de bodem van een tatin vorm met een beetje . (Je kunt ook een ovenvaste koekenpan met dikke bodem gebruiken).
  5. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en haal met je duim alle zaadjes en het vocht eruit.
  6. Leg ze met de snijkant naar boven in de pan en duw ze dicht tegen elkaar aan, ze krimpen tijdens het bakken.
  7. Bestrooi rijkelijk met de blaadjes en , en .
  8. Besprenkel met wat goede en .
  9. Zet 25 minuten in de hete oven.

    Haal 10 minuten voor gebruik het uit de koelkast.
    Rol er met wat een mooie dunne deeglap van en snijd deze in een cirkel, iets groter dan de pan.
    Doe in iedere tomatenhelft een stukje (bewaar wat voor de garnering) en bedek de pan met het .
  10. Stop het aan de randen in en prik er gaatjes in zodat de stoom kan ontsnappen.
  11. Zet 35-40 minuten in de hete oven, het moet mooi goudbruin en knapperig zijn.
  12. Laat 10 minuten afkoelen, snijd eventueel de deegrand los, leg een bord omgekeerd op de pan en draai in één klap om.
  13. Voorzichtig!
  14. Heet en er kan wat vocht uitlopen, gebruik ovenhandschoenen of theedoeken.
    Garneer met de basilicum en de rest van de en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
32 g.
45%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomaten Tatin