Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Texaanse sinaasappelstol recept
Texaanse sinaasappelstol recept

Texaanse sinaasappelstol


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deeg:
1. Weeg en zeef de bloem.
2. Los de gist op in het water.
3. Meng de gist met het sinaasappelsap, de suiker, het zout en het ei.
4. Voeg ook de bloem en boter toe.
5. Kneed tot een soepel deeg.
6. 2 uur laten rijzen in een ingevette kom, bedekt met een vochtige doek, tot dubbele omvang.

Rol:
7. Rol het deeg uit tot ca. 1 cm dik.
8. Maak een vulling van wat gesmolten boter, suiker, gehakte nootjes en sinaasappelsap.
9. Leg deze op het deeg.
10. Rol het deeg nu op.
11. Diagonaal insnijden op steeds 1 cm afstand.
12. 25 min. bakken bij 200 oC.
13. Bestrijk de stol als deze nog warm is met de frosting.

In English:
3 1/2 cups enriched flour
1 cake fresh yeast (I use dry yeast)
1/2 cup lukewarm water
14 cup orange juice
1/4 cup sugar
1 tsp. salt
1 egg, or two yolks
1/4 cup softened shortnening
4Tbsp sugar
1/2 cup chopped nuts
2Tbsp orange rind
1/2 cup powdered sugar
orange juice
nuts

Sift and measure flour. Crumble yeast into water and stir until dissolved. Combine with orange juice, sugar, salt and well beaten egg. Add flour at once and partially mix; add shortening. Knead on lightly floured board until smooth and rounded; place in greased bowl, cover with damp cloth and let rise in a warm place until double in size, about 2 hours.

Roll out in rectangle about 1/2 inch thick. Spread with softened margarine and sprinkle with mixture of 4 Tbsp. sugar, 2Tbsp. grated orange rind and 1/2 cup of chopped nutmeats. Roll up and cut diagonally at one-inch intervals. Let rise about 45 minutes and bake in a moderately hot oven (400 F.) for 25 minutes.

While still warm, frost with 1/2 cup powdered sugar, moistened with orange juice. Sprinkle with nuts.

Pretty at Christmas with decorations of red and green candied fruit as well as nuts.

Grandmotherís Note: If you want to give some away, make a double batch. from which you can make three nice sized butterhorns.

Momís notes: You need to start this in the evening on Dec. 24 if you are going to make it for Christmas morning. Using 2 yeast packets will reduce the rise time. To raise in the oven, put the dough on the top shelf of the oven and put a roaster on the bottom. Fill the roaster with boiling water. You may need to refresh the water about every 30- 45 minutes, depending on how cold your house is. It will rise at room temp., but will take longer. Will also rise in the fridge, if left overnight.

Allergenen Informatie

Voor dit texaanse sinaasappelstol recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Texaanse sinaasappelstol heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoi, hoort de have kop sinaasappelsap tot het deeg? En wat is de vulling? De nootjes? En wat is de frosting? Is die kop sap om toe te voegen tot een soepele deegbal? Sorry, maar ik snap het niet helem... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 5 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven