Texaanse sinaasappelstol

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Deeg:
    1.
  2. Weeg en zeef de .
    2.
  3. Los de op in het .
    3.
  4. Meng de met het , de , het en het .
    4.
  5. Voeg ook de en toe.
    5.
  6. Kneed tot een soepel deeg.
    6. 2 uur laten rijzen in een ingevette kom, bedekt met een vochtige doek, tot dubbele omvang.

    Rol:
    7.
  7. Rol het deeg uit tot ca. 1 cm dik.
    8.
  8. Maak een vulling van wat gesmolten , , gehakte en .
    9.
  9. Leg deze op het deeg.
    10.
  10. Rol het deeg nu op.
    11.
  11. Diagonaal insnijden op steeds 1 cm afstand.
    12. 25 min.
  12. bakken bij 200 oC.
    13.
  13. Bestrijk de stol als deze nog warm is met de frosting.

    In English:
    3 1/2 cups enriched flour
    1 cake fresh yeast (I use dry yeast)
    1/2 cup lukewarm water
    14 cup orange juice
    1/4 cup sugar
    1 tsp.
  14. salt
    1 egg, or two yolks
    1/4 cup softened shortnening
    4Tbsp sugar
    1/2 cup chopped nuts
    2Tbsp orange rind
    1/2 cup powdered sugar
    orange juice
    nuts

    Sift and measure flour.
  15. Crumble yeast into and stir until dissolved.
  16. Combine with orange juice, sugar, salt and well beaten egg.
  17. Add flour at once and partially mix; add shortening.
  18. Knead on lightly floured board until smooth and rounded; place in greased bowl, cover with damp cloth and let rise in a warm place until double in size, about 2 hours.

    Roll out in rectangle about 1/2 inch thick.
  19. Spread with softened margarine and sprinkle with mixture of 4 Tbsp.
  20. sugar, 2Tbsp.
  21. grated orange rind and 1/2 cup of chopped nutmeats.
  22. Roll up and cut diagonally at one-inch intervals.
  23. Let rise about 45 minutes and bake in a moderately hot oven (400 F.) for 25 minutes.

    While still warm, frost with 1/2 cup powdered sugar, moistened with orange juice.
  24. Sprinkle with nuts.

    Pretty at Christmas with decorations of red and green candied fruit as well as nuts.

    Grandmother’s Note:
  25. If you want to give some away, make a double batch.
  26. from which you can make three nice sized butterhorns.

    Mom’s notes:
  27. You need to start this in the evening on Dec. 24 if you are going to make it for Christmas morning.
  28. Using 2 yeast packets will reduce the rise time.
  29. To raise in the oven, put the dough on the top shelf of the oven and put a roaster on the bottom.
  30. Fill the roaster with boiling .
  31. You may need to refresh the about every 30-45 minutes, depending on how cold your house is.
  32. It will rise at room temp., but will take longer.
  33. Will also rise in the fridge, if left overnight.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Texaanse sinaasappelstol heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoi, hoort de have kop sinaasappelsap tot het deeg? En wat is de vulling? De nootjes? En wat is de frosting? Is die kop sap om toe te voegen tot een soepele deegbal? Sorry, maar ik snap het niet helem... Lees reactie
maria59 5 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%1140 kcal
Vetten
1 g.
1%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Texaanse sinaasappelstol