Tandoori jhinga (geroosterde steurgarnalen)

Ingrediënten

+ -
print

Marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Vijzel
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Spoel de garnalen koud af en pel ze naar wens.
    Of snijd ze van onderen met een scherp mes in en druk ze enigszins plat.
    Leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper.
    Roer de garnalen goed om en zet ze apart.

    Voor de marinade:
    Spreid koriander, fenegriek, kardemom en uienzaad op een bakplaat uit.
  2. Leg de laurier erbij en rooster alles 10-15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
    Laat dan afkoelen en stamp fijn in een vijzel.
    Doe de ui, knoflook en gember met de yoghurt en kurkuma in een blender of keukenmachine.
    Pureer tot een gladde pasta, voeg de geroosterde specerijen toe en draai nog 30 seconden.
    Kleur het mengsel met de voedselkleurstof rood.
    Giet de marinade over de garnalen en laat ze afgedekt in de koelkast marineren:
  3. gepelde garnalen 3-4 uur en ongepelde een nacht.
    Neem ze uit de marinade, rijg ze aan spiesjes en bestrooi met anijs.
    Rooster ze vervolgens in 3-5 minuten net gaar op de barbecue.
    Keer ze geregeld en bedruip met de marinade.
    Dien meteen op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en ghee
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
6 kcal
0%24 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tandoori jhinga (geroosterde steurgarnalen)