Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Voetbaltaart recept
Voetbaltaart recept

Voetbaltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het ijs in ca. 20 minuten iets zachter worden in de koelkast. Bekleed de schaal aan de binnenkant met vershoudfolie en laat het ca. 10 cm over de rand hangen. Snijd de cake in dunne plakjes. Bereiding: Bekleed de schaal volledig met de plakken cake. Strijk, met behulp van een kwastje, de passievruchtenlikeur over de cake. Vul de schaal af met het ijs, zet hem in de vriezer en laat het ijs nog ca. 30 minuten opstijven. Kleur 1/3 deel van de marsepein oranje met de levensmiddelenkleurstof. Rol de witte marsepein dun uit. Rol de oranje marsepein uit en steek hier ca. 8 zeshoeken uit. Haal de schaal uit de vriezer en stort de ijstaart op een platte schaal. Bestrijk de halve voetbal met een dun laagje warme, gezeefde abrikozenjam. Bekleed hem met de witte marsepein. Plak de 8 zeshoeken erop. Smelt de chocolade au bain marie en vul een cornetje met de gesmolten chocolade. Schrijf op het bord of op de bal “WK 2006” of een andere tekst passend bij het WK.

Allergenen Informatie

Voor dit voetbaltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven