Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tompoezen recept
Tompoezen recept

Tompoezen


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Rol van het korstdeeg een plak van 25 x 40 cm. Leg dit op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik de plak met een vork om de centimeter met gaatjes in om de korst werking tegen te gaan. Bak de tompoesplak vervolgens af op 180 graden gedurende 25 minuten mooi krokant. Kook intussen van de ingrediŽnten de gele room. Als de plak gaar is snij deze over de lengte in twee helften en verdeel op een daarvan de gele room leg de andere helft hier boven op, met de gladde kant boven. Maak van de poedersuiker en cacaopoeder een mix en voeg een beetje honing toe. Roer dit totdat je een hele stijve massa krijgt. Verwarm het vervolgens op tot een temperatuur van circa 40 Ė 50 graden. Schenk de fondant op de bovenplak van de tompoes en strijk het vlak met een glaceer mes. Laat de fondant drogen en klop intussen de slagroom op. Snij de tompoezen 4 tot 5 centimeter breed en werk ze af met een toefje slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tompoezen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven