Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Appel uit Zweden recept
Taart Appel uit Zweden recept

Taart Appel uit Zweden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Appels schilen en klokhuizen verwijderen. Met appelsap en 50 gram suiker tot een heel dikke moes koken. Broodmix in een kom zeven met boter, lauwwarme koffiemelk, bakpoeder, 25 gram suiker, ei en vanillesuiker tot een soepel elastisch deeg kneden. In ca. 30 min. laten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Werkplank bestuiven met bloem en de het deeg uitrollen tot een lap van 5 mm dikte en hieruit lappen snijden van 9 bij 9 cm. De spijs in net zoveel brokjes snijden als er lapjes zijn. Platdrukken en op de deeglapjes leggen. Daarop de appelmoes scheppen en bestrooien met kaneel en kristalsuiker. De deegpunten naar boven nemen en de randen dichtplakken met water. Bestrijken met losgeklopt ei. Leg ze op een bakplaat en bak de flappen in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taart appel uit zweden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven