Taart Aardbeien met Amandelrand

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Taartvorm
  • Magnetron

Bereidingswijze

  1. Glazen taartvorm licht invetten.
  2. Voor het beslag de , , in een kom met een mixer schuimig kloppen.
  3. De , en zout zeven boven een kom en het door de eimassa spatelen.
  4. De vorm vullen met dit mengsel en aan de bovenkant glad strijken.
  5. De vorm in de magnetron zetten en ca. 5 min, verwarmen op de hoogste stand.
  6. Het gebak 5 min.
  7. in de vorm laten staan tot het van de rand krimpt en vervolgens op een taartrooster storten en laten afkoelen.
  8. De pureren in een keukenmachine.
  9. De mooste achterhouden voor garnering.
  10. De weken in koud water.
  11. De stijfslaan en met de , en basterdsuiker en met de puree vermengen.
  12. De in een ovenschaaltje onafgedekt 10-20 seconden verwarmen op de hoogste stand.
  13. De door het aardbeimengsel scheppen en laten afkoelen.
  14. De taart in drie delen snijden en de onderste bestrijken met de jam die 1 minuut is verwarmd op de hoogste stand in de magnetron.
  15. Besprenkelen met likeur.
  16. De volgende taarthelft erop zetten en er het yoghurtmengsel over verdelen.
  17. De bovenkant erop zetten.
  18. De zijkant en bovenkant bestrijken met jam en puree.
  19. De overige in plakjes snijden en op de rand in een circel op de taart leggen.
  20. De aan de kook brengen in ca. 2-3 min in de magnetron op de hoogste stand en de geweekte rode erdoor mengen.
  21. Laten afkoelen en over de schenken.
  22. De geroosterde tegen de zijkant drukken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, aardbeien, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, yoghurt, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, yoghurt, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, gelatine, maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
439 kcal
21%1756 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Aardbeien met Amandelrand