Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarberkoek met amandelen recept
Rabarberkoek met amandelen recept

Rabarberkoek met amandelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de rabarber en snijd hem in stukken van 1,5 cm centimeter.
Maak eerst de crumble.
Meng de bloem, het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de suiker.
Meng de gesmolten boter met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg.
Laat afkoelen in de koelkast.
Meng de rabarber met de suiker en laat een uurtje trekken.
Maak het deeg.
Klop de eieren met de suiker, de boter (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil en een snuifje zout schuimig.
Meng de bloem, het zetmeel en het bakpoeder.
Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel.
Roer tot een glad beslag.
Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier.
Strijk daarover het deeg uit.
Verdeel de rabarber over het deeg.
Bak het 30 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven.
Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten.
Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarberkoek met amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven