Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen-amandeltaart recept
Pruimen-amandeltaart recept

Pruimen-amandeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakblik (32 x 39 cm en ca. 3,5 cm diep) in en bestuif hem licht met de bloem. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig. Klop de eieren er een voor een doorheen, meng de bloem en het bakpoeder en roer het afwisselend met de melk kort doorheen. Strijk het deeg in het bakblik. Verdeel de pruimen eroverheen. Strooi de amandelen erover. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Roer de poedersuiker, het citroensap en 1-2 eetlepels heet water door elkaar. Bedruppel de warme taart ermee. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Serveersuggesties

Lekker met een klodder slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pruimen-amandeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven