Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Monchoutaart met kersen recept
Monchoutaart met kersen recept

Monchoutaart met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter op een laag vuur.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg toe aan de gesmolten boter met de jam.
Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm en druk heel stevig aan. Laat het mengsel minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.
Roer de monchou fijn met de basterdsuiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel door het monchou mengsel.
Zet dit mengsel in de koelkast tot de vruchtenlaag klaar is.
Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het vocht op.
Gebruik 200-250 ml van het kersenvocht om te binden.
Breng het kersenvocht op 3 eetlepels na aan de kook. Maak een glad papje van de 3 eetlepels kersenvocht en de custard Kijk even op het pak custard naar de gebruiksaanwijzing, zo weet je precies hoeveel custard je nodig hebt om het vocht te binden)
Voeg dit bij het kokende kersenvocht en blijf al roerende zachtjes doorkoken en laat binden, vervolgens even af laten koelen en dan de kersen er door heen roeren. Laat alles afkoelen en schep ze over de monchoulaag.
Verwijder de springvorm, snijd in punten en dien op.

Allergenen Informatie

Voor dit monchoutaart met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven