Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarktaart met vruchten naar keuze recept
Kwarktaart met vruchten naar keuze recept

Kwarktaart met vruchten naar keuze


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vruchten uit laten lekken in een zeef op een pannetje. Gelatine in koud water 10 min. laten weken. Vlabodem in springvorm leggen die even van te voren met wat eiwit is ingesmeerd.
In een grote deegkom de kwark, suiker, vanillesuiker en ei dooiers met een houten lepel mengen. Slagroom zonder suiker stijfkloppen en voorzichtig door de kwarkmassa mengen.
Vruchtensap warm maken en de gelatine van het vuur af hierin oplossen. Door de kwark/slagroommassa de afgekoelde gelatine roeren. Let op: dit moet heel voorzichtig gebeuren, de gelei mag niet te heet of te koud zijn anders schift of klontert hij. De gelatine massa moet echt langzaam bij de massa gegoten worden. Vingerwarm is de beste temperatuur daarvoor.
Roer de vruchtjes door de massa en giet het in de springvorm. Let op: voor het ingieten de springvormbodem bedekken met een plastic zak die met een elastiek om de rand van de springvorm zit vastgemaakt.
In de koelkast, het liefst minimaal 4 uur, op laten stijven.

Tip:
Wij houden niet zo van "natte" koek, dus maken wij de taart zonder bodem! Maar je zou ook een bodem van bastogne of volkorenkoekjes met boter kunnen maken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kwarktaart met vruchten naar keuze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven