Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarktaart met seizoensfruit recept
Kwarktaart met seizoensfruit recept

Kwarktaart met seizoensfruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Sluit de vorm en bekleed de rand ook met een reep bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur, neem de pan van het vuur en roer er
de koekkruimels door. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm en strijk met de bolle kant van de lepel glad. Zet de koekvorm 1.5 uur in de koelkast om weer hard te worden
Strijk de abrikozenjam over de koekbodem. Leg er de plakjes cake op en snijd de plakjes cake bij, zodat de hele vorm bedekt is.
Druk de cake aan.
Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met ruim koud water. Klop de slagroom lobbig. Roer de suiker door de kwark. Pers de citroen of sinaasappel uit en breng het sap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los er alroerend de gelatineblaadjes hierin op. Schenk bij de kwark en roer glad. Spatel de slagroom er luchtig doorheen en schep op de taartbodem.
Zet de taart 3.5 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer vlak voor het opdienen met het seizoensfruit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwarktaart met seizoensfruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven