Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidkoek recept
Kruidkoek recept

Kruidkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180░C.
De slaolie in een hoge kom doen en samen met de suiker, alle eieren, de ma´zena, de bloem, bakpoeder, kaneel, kruidnagels en de nootmuskaat met een handmixer op de hoogste stand goed roeren voor ongeveer 2 minuten.
Op het laatst de geraspte chocolade en de gehakte hazelnoten, de sukade en de oranje snippers door het deeg roeren.
Het deeg in een goed ingevette cakevorm van 30 cm doen en in de voorverwarmde oven gaar bakken in ongeveer 60 minuten.

Voor de glazuur:
De poedersuiker in een kom doen en de rum toevoegen en de poedersuiker met de rum net zolang roeren tot er een gelijkmatige glanzende massa verkregen is.

Als de cake gaar is, op een taart rooster storten en de nog warme cake met glazuur bestrijken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruidkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven