Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koninginnenrol met Grand Marnier, marmelade en slagroom recept
Koninginnenrol met Grand Marnier, marmelade en slagroom recept

Koninginnenrol met Grand Marnier, marmelade en slagroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop het ei samen met de suiker op totdat het beslag hangt, spatel de bloem met het zetmeel erdoor en stort het beslag op een met bakpapier bedekt bakplaatje van 35 X 30 cm. Bak de kapsel vlot af, ongeveer 10 minuten, in de oven met een temperatuur 220 graden. Als de kapsel gaar is direct van de plaat afhalen leg het op de kop op een droge theedoek. En laat het afkoelen. Afwerking, klop de slagroom met de suiker en de stabilisator op, trempeer de bovenkant van de kapsel met grand marnier, roer met een spatel de marmelade een beetje glad en strijk de jam hierover, neem twee derde van de slagroom en strijk dit weer over de jam, rol het geheel op tot een pil van 35 cm, glaceer met de rest van de slagroom de koninginnen rol een beetje boomstamachtig af en werk het af met fijn zeefje, snufje, cacaopoeder, snij de rol naar hoe groot het oog is in stukken, voor gebruik minimaal 2 uur koelen, te vers is niet lekker, eerst invriezen en een dag later gebruiken maakt de smaak nog beter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koninginnenrol met grand marnier, marmelade en slagroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven