Herfstkoek met walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed de bodem met een vel bakpapier en sluit de vorm.
  2. Vet de rand in met boter.
    Kneed met een mixer met deeghaken, of in een keukenmachine, van de boter, de , de , de en een snuf zout een samenhangend deeg.
  3. Druk het deeg uit op de bodem van de vorm.
  4. Bestrooi de koekbodem met de en druk ze licht aan
    Bak de koek in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
    Verwarm in een steelpan de met 1 eetlepel water.
  5. Schenk de vloeibare jam door een zeef en strijk meteen over de warme koek.
  6. laat de notenkoek op een taartrooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Herfstkoek met walnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is echt 1 van de allerlekkerste koeken, al heet hij dan "herfstkoek", in het vroege voorjaar smaakt hij zeker zo lekker.
H.Hendrikse 16 maart 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
352 kcal
17%2112 kcal
Vetten
18 g.
26%108 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
23%24 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
17%6 g.
Koolhydraten
23 g.
8%138 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
17 g.
19%102 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%18 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Herfstkoek met walnoten