Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bossche bollen recept
Bossche bollen recept

Bossche bollen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 210 C.
Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in de oven in circa 2 5 minuten goudbruin en gaar.
Klop de slagroom met suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje.
Maak een gaatje aan de onderkant van de soezen en spuit de slagroom erin.
Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek

Glazuur:
Breng in een pan water en suiker aan de kook en voeg de chocolade toe.
Kook het glazuur tot 110 C en zeef de glazuur.
Schenk een derde van het glazuur op het aanrecht en wrijf met een paletmes voorzichtig uit tot het glazuur dikker en lichter van kleur wordt.
Meng het getabuleerde glazuur met het glazuur in de pan, roer goed door en herhaal het tabuleren nog een keer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bossche bollen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bossche bollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Heerlijk! Bossche bollen... Alleen is de slagroom mij zo te zoet, ik neem zelf maar de helft, 16 gr. is meer dan genoeg. En de soezen moeten helemaal in de chocolade worden gedoopt, anders is het gewo... Lees reactie
    Gerard van der Leeuw gaf dit recept op 28 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Moet het nog wel proberen maar mijn vrienden zeggen dat het geweldig is. Dus heb ik alles in huis gehaald en ga het vanavond even proberen. (ik hoop dat het mij lukt)
    Pirsel gaf dit recept op 26 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven