Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Schil en rasp de citroenschil van 1 citroen.
    Pers het sap van 2 .
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Klop de zachte met de schuimig.
    Voeg er al kloppend de aan toe.
    Zet de kom boven een warmwaterbad.
    Voeg er, al kloppend, het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe.
    Klop de crème op tot ze indikt.
    Vet de bodem en het randje van een bakplaat van 40 x 40 x 1 cm in met en leg er een met bestreken vel bakpapier op.
    Zet de bakvorm in de koelkast.
    Splits de .
    Klop de dooiers los met 100 gram .
    Klop de stijf.
    Doe er de rest van de bij en blijf stevig kloppen tot het eiwit in pieken rechtop blijft staan.
    Spatel telkens een derde van de en het eiwit luchtig door het dooiermengsel.
    Strijk het beslag uit op de bakplaat.
    Bak in een warme oven van 200° C tot het goudbruin is (7 à 9 minuten).
    Maak er een rol van en laat afkoelen.
    Klop de met de stijf tot de eiwitsneeuw in pieken rechtop blijft staan.
  2. Rol het biscuit open en bestrijk met de citroencrème.
    Rol op en bestrijk met de eiwitsneeuw.
    Bak de rol een paar minuten in een op 250° C voorverwarmde oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
598 kcal
29%2392 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biscuitrol met citroencrème en eiwitsneeuw