Schil en rasp de citroenschil van 1 citroen.
Pers het sap van 2 .
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de zachte met de suiker(300 gram) schuimig.
Voeg er al kloppend de eieren(2) aan toe.
Zet de kom boven een warmwaterbad.
Voeg er, al kloppend, het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe.
Klop de crème op tot ze indikt.
Vet de bodem en het randje van een bakplaat van 40 x 40 x 1 cm in met boter(1 stuk)(40 gram) en leg er een met boter(1 stuk)(40 gram) bestreken vel bakpapier op.
Zet de bakvorm in de koelkast.
Splits de eieren(2).
Klop de dooiers los met 100 gram suiker(300 gram) .
Klop de eiwitten(3) stijf.
Doe er de rest van de suiker(300 gram) bij en blijf stevig kloppen tot het eiwit in pieken rechtop blijft staan.
Spatel telkens een derde van de bloem(45 gram) en het eiwit luchtig door het dooiermengsel.
Strijk het beslag uit op de bakplaat.
Bak in een warme oven van 200° C tot het goudbruin is (7 à 9 minuten).
Maak er een rol van en laat afkoelen.
Klop de eiwitten(3) met de poedersuiker(150 gram) stijf tot de eiwitsneeuw in pieken rechtop blijft staan.
Rol het biscuit open en bestrijk met de citroencrème.
Rol op en bestrijk met de eiwitsneeuw.
Bak de rol een paar minuten in een op 250° C voorverwarmde oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwitten en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.