Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bika Ambon (cake anders) recept
Bika Ambon (cake anders) recept

Bika Ambon (cake anders)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beslag a:
Neem 50 milliliter water.
Voeg de gist en 1 theelepel van de suiker toe.
Voeg 50 gram van het ketanmeel erbij en meng dit door elkaar tot er schuimende belletjes ontstaan.
Voeg nog eens 50 milliliter water, 1 theelepel suiker en 50 gram
ketanmeel toe.
Mix dit goed door elkaar en laat het ca. 30 tot 45 minuten staan.
Herhaal de laatste stap nog 2 keer.

Beslag b:
Kook de santen met de djeruk purut tot de olie zich gaat afscheiden. Laat het geheel afkoelen.
Verwijder de djeruk purut.
Klop de eidooiers en de eiwitten tot ze crèmig worden.
Voeg er de ketanmeel en beslag a aan toe.
Mix dit door elkaar en voeg de santen toe.
Zet het op een warme plaats weg en laat het 3,5 uur rijzen.
Doe wat zand op een ovendienblad en verwarm de oven voor op 180 graden celsius samen met een ingevette springvorm.
Als de springvorm warm is geworden, haal hem uit de oven en doe het mengsel erin.
Zet de springvorm met het mengsel terug in de oven en laat de deur op een kiertje open staan.
Als er zich kleine gaatjes gaan vormen bovenop de cake, doe er dan een deksel op.
Als de cake bijna gaar is, zet de gril van de oven aan en verwijder de deksel van de springvorm.
Laat de deur op een kiertje open tot de bovenkant van de cake goudbruin wordt.
Bak dan nog ca. 20 minuten met de deur dicht.
Laat het afkoelen en snijd het in stukken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bika ambon (cake anders) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven